domingo, 24 de noviembre de 2013

MAKING PIZZA DOUGH

SCIENCE YEAR 2. 

Estos días le hemos estado dando vueltas al tema del trigo y la harina, y al final nos ha salido una pizza. Cada uno ha elaborado su propia masa mezclando los ingredientes y amasando vigorosamente. Una experiencia "deliciosa".



 





Para continuar practicando es casa, aquí tenéis la receta:

PIZZA DOUGH RECIPE:

Stir
Flour
Stretch

Knead
Sprinkle








Ingredients (4-6 pizzas):
Pizza flour: 1 Kg
Warm water: 510 cl.
Salt: 3 teaspoon.
Oil: 12 tablespoons

Directions:
1.    Wash your hands.
2.    Mix ingredients in the bowl.
3. Knead until you get a ball (2 min).
4. Sprinkle some flour on the counter. Knead for 10 minutes until gets smooth.
5. Sprinkle some flour into the bowl and keep it in covered with plastic wrap or a towel. 
Let it rest for a minimum of 30 minutes.  
6. Sprinkle some flour and stretch the dough.
7. Preheat the oven to 250º and cook for 8-10 minutes. 

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